Saturday, 4 June 2011

Si Spoiler!

  pagi yg indah pd ari ni xjadi seindah mana..smua gara2 si spoiler tu!! sape si spoiler tu? jangan katakan korang, sy sdiri pun tak tau... huhu... si spoiler ni menghubungi sy pagi tadi..bila sy jwb panggilan tsebut, lantas dia hanya bdiam..ternyata dia bukan lah orang yg sy kenali..(xde pun no nsetnya dalam list contact nset sy)..ok..nk dijadikn cerita, si spoiler ni mhantar msj kepada sy tidak lma kmudian..

si spoiler: salam .. hye .. bley knl?
        saya: walaikmslm...siape ni? mne awk dpt no sy? (marah le)
si spoiler: kwn awk yg no awk kd sy.sy xtau itu sape kwn awk la. (bhasa melayu yang tunggang       langgang ni buatkn sy rs si spoiler ni tah2 mat bangla mne yg tsesat tah)
        saya: awk ni orang mn?
si spoiler: sy org melayu la.awk,umo awk la.nme awk la.awk dekat ane? (ape die ni merepek? sy  xreply)
si spoiler: asl x reply arw.. dh x nk kwn ea..
        saya: awk ada fb?
si spoiler: x fb la. knp awk
        saya: maaf...trus-trg...sy xsuke org yg sy xkenal msj nset sy...nset sy just utk hal penting n pribadi...harap awk paham...
si spoiler: awk kenal kwn awk la.
       saya:  siape dia? (ish kalau sy dapat tangkap siape yg ssuke ati sebarkn no nset sy ni.. memang siap la die!)
si spoiler: petang sy jumpa kwn awk.yg no awk kd sy ok. (cam $#%&^ je orang ni..sy xreply)
si spoiler: ntahla wak! tp jujo ikhlas i jtoh aty kt u! (lawak antarabangsa mn la die rembat ni??)
       saya: xpayah nk bohong la...sy xsuke kwn dgn org yg suke bbohong ni..k la pasni jgn msj or ganggu sy...bye2..
si spoiler: sy x bohong la.awk
       saya: eh kn sy ckp jgn msj sy lg! jgn sampai sy maki awk lak! xpenah2 sy maki org, ade yg kne maki krg! tolong la phm. sy mmg xsuke, xbminat pun nk kenal dgn awk. awk tipu ke awk jujur ke lantak la...sy mmg lgsg xbminat ok? so jgn ganggu sy. sy xsuke!

  akhirnya si spoiler ni pun give up.. lelaki yg macam ni la yg patut dibuang jauh2... memang lelaki buaya darat! buaya tembaga! nma sy pun xtau, ade ati nk luahkan perasaan konon...sy bukan perempuan murahan ok!

nota kaki: kalau sy dapat siape yg sebarkn no nset sy, siaplah dia! grr....

2 comments:

Piah Becok said...

first thing first, thanks sebab sudi bace blog akak.

second, akak rasa better you stop guna shortform dan bahasa sms when writing in blog. sebab bukan semua orang paham shortform dan bahasa sms ni. lagipun, orang rasa distracted bile tengok perkataan yang kurang difahami. *ini nasihat. dan ramai blogger memandang hal tulisan ni sebagai key point dalam berblogging. especially kalau awak nak ada lama dalam dunia blogging dan banyakkan trafik.*

third, akak pernah rase pengalaman yang sama. sangat annoying okeh????? nasib tak kena maki je... =.="

happy blogging!

Nur Haizum Fathiah said...

ok akak... terima kasih sebab berikan tunjuk ajar pada blogger yg masih hijau cm saya ni... hehe.. saya xkan wat shortform lagi hingga myusahkan pihak pbaca.. =)

Post a Comment